В Україні зберігається можливість зриву виборів президента через конфлікти на південному сході. Таку думку висловив у коментарі Forum'у директор Української філії Інституту країн СНД Денис Денисов.

«Наразі зберігається можливість зриву виборів. Особливо на це впливає ситуація в південно-східних областях країни. Вона не сприяє проведенню самої процедури волевиявлення. Та й багато громадян на південному сході відкидають саму ідею проведення виборів, вважаючи їх незаконними. Вони вважають, що не так має встановлюватися нова влада, яка намагається себе легітимізувати таким чином», - сказав Денисов.

«Вигідно це тим, хто розуміє, що на цих виборах він програє. Є думка, що зрив голосування може бути вигідним Тимошенко, оскільки у неї рейтинг зараз набагато нижчий, ніж їй хотілося. Чи займе вона перше місце - це дуже сумнівно. Але подібна логіка може бути й у політичних представників південного сходу, які мають стосунок до Партії регіонів. Рейтинги у них всіх на рівні статистичної похибки. Це свідчить про те, що немає кандидата від сходу, і тому зрив голосування міг би віддалити той час, коли президентом стане людина, яка не представляє південний схід», - прогнозує політолог.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160