Комітет виборців України занепокоєний зовнішньою загрозою з боку Росії, яка може зірвати вибори Президента 25 травня. Про це на прес-конференції в Полтаві 16 квітня сказав голова правління КВУ Олександр Черненко.

Він висловив обурення заявами низки російських офіційних і неофіційних осіб про те, що президентські вибори в Україні є нелегітимними.

За його словами, незважаючи на складну ситуацію в Україні, пройшли всі необхідні процедури виборчої кампанії, зареєстровані всі кандидати, сформовані окружні комісії.

«Єдине, що може стати перешкодою у проведенні виборів - це запровадження в Україні або на окремій частині надзвичайного стану. Наслідки цього непередбачувані», - сказав він.

Черненко вважає, що в українців немає іншого вибору, крім як провести позачергові вибори Президента і визначити легітимну владу, передають «Українські новини».

Він висловив сподівання, що для стабілізації ситуації буде достатньо заходів антитерористичної операції, яка проводиться.

Черненко зазначив, що згідно із ухваленими змінами до виборчого законодавства, результати виборів будуть легітимними, навіть якщо окремі виборчі дільниці не зможуть працювати в день виборів.

«Якщо на сході певні сили перешкоджатимуть волевиявленню громадян, то тільки вкрадуть голоси цього регіону. У самих жителів східних областей немає мотивації бойкотувати вибори, оскільки саме їхні голоси визначать переможця серед фаворитів, якими зараз є Юлія Тимошенко і Петро Порошенко», - сказав Черненко.

За його словами, в списку кандидатів достатньо і проросійськи налаштованих політиків, тому жителям сходу є за кого голосувати.

Нагадаємо, у КВУ не бачать підстав для запровадження надзвичайного стану.

Позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128