Апеляційний суд Києва змінив терміни перебування під вартою для колишнього керівника Університету податкової служби, екс-депутата Верховної Ради Петра Мельника на 1 місяць, до 26 квітня замість 30 травня.

Відповідне рішення оголосила суддя Марія Приндюк.

Таким чином, суд частково задовольнив апеляцію захисту і скоротив термін перебування Мельника під вартою, повідомляє «Українські новини».

При цьому, суд відмовився знизити суму застави і залишив її на рівні 24 млн гривень.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 квітня Печерський районний суд Києва обрав для колишнього керівника Національного університету податкової служби (Ірпінь, Київська область), колишнього депутата Верховної Ради Петра Мельника запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і призначив заставу в сумі 22,8 млн гривень.

1 квітня співробітники ГУБОЗ на виконання постанови Печерського районного суду м. Києва затримали колишнього ректора Національної податкової академії Петра Мельника в аеропорту «Бориспіль», куди він прилетів з Лондона.

Мельник був затриманий 27 липня 2013 року співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав й отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він утік з-під домашнього арешту

13 серпня він оголошений у міждержавний розшук, а 14 серпня - міжнародний.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

520