Отримання кредиту від Москви в сумі 2 млрд доларів, що пропонує міністр енергетики Юрій Продан, збільшить залежність України від Росії. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Ініціатива Продана показує, що він трішки відірвався від суспільно-політичних реалій. Такі заяви можна було робити 5 років тому, коли він був міністром. У нинішній ситуації де-факто військово-політичного протистояння з Росією кредити від потенційного противника означають залежність від нього», - сказав Фесенко.

На його думку, міністр енергетики не врахував політичну ситуацію, що склалася між країнами.

«Продан зробив заяву, як чиновник, абсолютно не беручи до уваги політичний бік проблеми. Його повинні були поправити вищестоящі товариші, які мають більший політичний досвід», - вважає він.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що Україна готова взяти у РФ кредит на суму $2 млрд, якими розрахується за газ.

«Ми сьогодні готові, якщо російська сторона надасть нам такий кредит, у рамках тих домовленостей, які були, відразу ж відправити їх у рахунок оплати за газ... При цьому ми, природно, підтверджуємо зобов'язання, що всі виплати за кредитом будуть чітко виконуватися... На жаль, сьогодні цього кредиту немає», - сказав Продан.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155