Пропозиція міністра енергетики Юрія Продана взяти кредит у Москви на погашення боргу за газ здається дивною, адже формально Росія є ворогом України.

Таку думку в коментарі Forum'у висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

«У політиці та економічних відносинах поняття «моралі» немає. Але все ж така ініціатива з української сторони здається дивною, адже формально Росія є нашим ворогом. Якщо виходити з того, що у нас складні політичні відносини, то й російським газом не треба користуватися», - сказав Голобуцький.

На його думку, якщо Україна продовжує закуповувати російський газ навіть за нинішніх умов, то й розплачуватися за нього потрібно.

«Не буває півзаходів. У нас або війна, у тому числі економічна, або мир. Нам потрібно було би шукати інші джерела постачання, але це неможливо. А якщо ми вже купуємо російський газ, то й повинні діяти далі, продовжуючи цю політику», - вважає він.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що Україна готова взяти у РФ кредит на суму $2 млрд, якими розрахується за газ. «Ми сьогодні готові, якщо російська сторона надасть нам такий кредит, у рамках тих домовленостей, які були, відразу ж відправити їх в рахунок оплати за газ... При цьому ми, природно, підтверджуємо зобов'язання, що всі виплати за кредитом будуть чітко виконуватися... На жаль, сьогодні цього кредиту немає», - сказав Продан.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241