У четвер, 17 квітня, міністр закордонних справ України Андрій Дещиця в Женеві візьме участь у зустрічі з керівниками зовнішньополітичних відомств США, ЄС і Росії з метою обговорення шляхів подолання ситуації, яка виникла в результаті військової агресії з боку РФ щодо України, повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

Європейська Служба зовнішньої дії підтвердила, що у зустрічі 17 квітня в Женеві візьме участь верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон, передає «УНІАН».

«Європейський Союз повністю задіяний у дипломатичних зусиллях для деескалації кризи в Україні та пошуку її врегулювання політичним шляхом», - йдеться в повідомленні Європейської Служби зовнішньої дії.

«Разом із міжнародним співтовариством ЄС робить значний внесок у зусилля зі стабілізації ситуації в країні (Україні)», - підкреслюється в повідомленні.

Раніше високопоставлений дипломат ЄС відхилив пропозицію російської сторони, щоб у зустрічі взяли участь представники східних регіонів України, зазначивши, що українська делегація сама має вирішувати, хто повинен бути в її складі.

Також у зустрічі в Женеві візьмуть участь державний секретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

443