Громадяни України, які відбувають покарання у колоніях на території Криму, в перспективі будуть етаповані для відбування покарання до України. Про це повідомив, відповідаючи на запитання журналістів у Сімферополі, генеральний прокурор РФ Юрій Чайка.

Крім того, він підтвердив, що стосовно осіб, які перебувають під кримінальним переслідуванням або відбувають покарання, може бути застосована амністія, яка діє в Росії, якщо вони підпадають під неї відповідно до умов.

Одним із головних завдань, що стоять перед прокурорами, Чайка назвав перекваліфікацію кримінальних справ з українського на російське кримінальне законодавство. «Ми зараз проводимо ревізію цих кримінальних справ», - сказав він. Так, усі кримінальні справи, що перебувають у провадженні на території Криму, будуть перекваліфіковані на відповідні норми російського законодавства, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Говорячи про масштаб цієї роботи, Чайка зауважив, що на сьогодні в судах перебуває 1 тис. 400 кримінальних і близько 300 цивільних справ, у розгляді яких беруть участь прокурори.

Перегляд може торкнутися і тих, хто вже відбуває покарання. Якщо злочини, за які особу було засуджено, відповідають злочину за російським Кримінальним кодексом, вона продовжить відбувати покарання, якщо ж російський Кримінальний кодекс по-іншому кваліфікує це діяння - можлива перекваліфікація і нове судове рішення.

Нагадаємо, 31 березня начальник прес-служби Управління Державної пенітенціарної служби в Києві та Київській області Олександр Науменко повідомив, що частину ув'язнених із в'язниць у Криму збираються перевести до Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377