У Росії немає бажання приєднувати південний схід України. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в ефірі спеціального випуску програми «Недільний вечір з Володимиром Соловйовим» на телеканалі «Росія 1».

«У нас не може бути таких бажань, це суперечить корінним інтересам Російської Федерації, - наголосив міністр, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За його словами, не варто вести мову про введення миротворців в Україну. «Не думаю, що треба вести мову про якихось миротворців і взагалі про рішення РБ ООН», - сказав Лавров.

Глава дипвідомства переконаний, що «нинішня влада має усвідомити власну відповідальність за свою країну і простягнути руку, запросити до діалогу всі без винятку регіони».

Як раніше повідомляв ForUm, генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав Росію забрати свої війська від східного кордону України.

25 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров запевнив, що Росія не має наміру використовувати військову силу в східних та південних областях України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що влада України не допустить реалізації плану вторгнення російських військ на територію країни і подальшої дестабілізації ситуації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

710