Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, анулювала компаніям Лідергаз, Нафтогазсервіс та Мега Астер ліцензії на постачання природного газу.

Раніше, до компанії Лідергаз НКРЕ пред'являла претензії у зв'язку з порушенням ліцензійної діяльності.

Згідно із наданою НКРЕ інформацією, компанія Лідергаз за підсумками 2012 року поставила споживачам природного газу в обсязі 485 млн. куб. м, що більш ніж у десять разів перевищує допустимий ліцензією обсяг. У свою чергу, Лідергаз на початку року звернулася до НКРЕ з проханням збільшити їй річні поставки газу до 200 млн кубометрів з 40 млн. куб. м. Регулятор зазначав, що подана компанією Лідергаз заявка на коригування річного обсягу газу до 200 млн. куб. м за дійсних поставок, що перевищують 400 млн. куб. м, є некоректною.

Про діяльність Нафтогазсервіс і Мега Астер на газовому ринку України нічого не відомо, передає «УНІАН».

Нагадаємо, маловідома приватна компанія Лідергаз наприкінці 2012 року продала Укртрансгазу природного газу в обсязі 570 млн куб. м на суму 2,407 млрд грн для власних потреб компанії у 2013 році.

Компанія Лідергаз закуповує газ у підприємств українського бізнесмена Дмитра Фірташа. За даними концерну Стирол, що входить в холдинг Ostchem Фірташа, Лідергаз наприкінці 2012 року планував придбати у нього 2,7 млрд куб. м газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

395