ПАРЄ до кінця року виключила РФ з усіх керівних органів асамблеї та позбавила її права голосу на цей період за прийняття Криму до складу Росії.

Під час обговорення в ПАРЄ резолюції щодо Росії була схвалена поправка стосовно призупинення повноважень РФ в усіх керівних органах ПАРЄ - Бюро, Президентському і Постійному комітетах, а також позбавлення права брати участь у місії спостерігачів асамблеї. Парламентарії Ради Європи підтримали доповідь глави комісії з моніторингу Асамблеї Штефана Штеннаха, який пропонує зупинитися на так званому м'якому варіанті санкцій і позбавити делегацію РФ права голосувати на засіданнях ПАРЄ до кінця року, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Тим не менш, ПАРЄ відмовилася заморозити членство Росії в асамблеї до кінця 2014 року. Парламентарії відхилили поправку британця Роберта Волтера, який пропонував анулювати повноваження делегації РФ в ПАРЄ.

 Як повідомляв ForUm , 9 квітня Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію із засудженням дій Російської Федерації щодо приєднання Криму.

Глава російської делегації в ПАРЄ, голова Комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков заявив, що Росія не збирається терміново переглядати свою зовнішню політику та свої принципи.

Комітет з моніторингу Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на засіданні у вівторок висловився на підтримку більш м'якого з двох ініційованих варіантів санкцій проти РФ через події навколо Криму - позбавлення російської делегації права голосу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169