Кім Чен Ин знову обраний головою Державного комітету оборони (ДКО) Північної Кореї. Таке рішення ухвалено в середу, 9 квітня, на першому засіданні Верховних народних зборів КНДР 13-го скликання, повідомляє ЦТАК.

У тому ж повідомленні Центральне телеграфне агентство Кореї назвало переобрання лідера Північної Кореї «знаковою подією в історії країни» і зазначило, що рішення парламентаріїв «є висловленням абсолютної підтримки і довіри всіх службовців та народу» до Кім Чен Ину.

Дата переобрання нинішнього північнокорейського лідера не випадкова. Його батько Кім Чен Ір, який передав синові кермо правління, був обраний головою ДКО 9 квітня 1993 року. На цій посаді він перебував аж до самої смерті 17 грудня 2011 року.

ДКО є вищим органом військової влади КНДР. Його голова керує збройними силами і займається питаннями оборони країни. Крім того, він має право оголошувати військовий стан і видавати наказ про мобілізацію.

Напередодні за рішенням суду в КНДР був страчений міністр громадської безпеки О Сон Хон. За провини йому поставили приховування фактів корупції і перетворення відомства, яке він очолював, на службу особистої охорони, пише «Lenta.ru».

Як зазначає The Daily Mail, для страти був обраний досить екзотичний спосіб: чиновника, який підтримував зв'язки з опальним політиком і дядьком Кім Чен Ина - Чан Сон Тхэком, спалили з вогнемета. Самого Чан Сон Тхека, який здійснював серйозний вплив на політику Пхеньяну, розстріляли у грудні 2013 року. 65-річного родича керівника країни, який займав високий пост у ДКО, звинуватили в розтраті державних коштів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

459