Нинішній владі вигідна нестабільна обстановка на південному сході країни для зриву президентських виборів. Про це в коментарі Forum'у заявила народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

«Коли я бачу, що влада не намагається йти на компроміс і хоча б провести круглий стіл, як під час Майдану, думаю, а може, дійсно, провладним кандидатам у президенти хочеться зірвати ці вибори? Той, хто не має шансів перемогти, хоче таким чином затушувати свою поразку. Інакше така ялова позиція влади незрозуміла», - сказала вона.

На думку Герман, необхідно піти на компроміс у питанні східних областей. «Потрібна хоч найменша поступка. Наприклад, розглянути мовне питання, внести зміни в Конституцію про призначення губернаторів місцевою владою... Що поганого у тому, що львів'яни будуть самі обирати губернатора, а не чекати поки, його нав'яжуть з Києва. Так само в Донецьку, Харкові, Миколаєві та ін. Це був би компромісний крок. А так - мертве мовчання. Може, це тактика... Але якщо розділити країну, не буде над ким панувати в Київській губернії і дистриктом Галичина», - резюмувала вона.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310