Багато українців, які скористалися програмами доступного житла і здійснили оплату, ризикують залишитися і без грошей, і без квартир. Про це в коментарі Forum'у повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, нардеп від КПУ Спиридон Кілінкаров.

«Уряд кинув людей, що вже заплатили велику частину грошей за квартири, яких вони вже не побачать. Проблемні будівельні об'єкти є в Горлівці, Одесі, Луганську та інших регіонах. Ці об'єкти потребують додаткового фінансування. Тільки в Луганську - це близько 29 млн грн», - повідомив він.

Що стосується згортання обсягів будівництва соціально доступного житла, то, за словами Кілінкарова, «це неминуче спричинить за собою негативні наслідки в суміжних галузях, оскільки будівництво - це бетон, цегла, арматура і багато іншого. Якщо сьогодні держпрограми щодо будівництва реалізовуватися не будуть, держава не буде підтримувати цю сферу, то, думаю, буде колосальний обвал. Відповідно, багато людей залишиться без роботи. За недостатнього будівництва нормального житла впаде пропозиція, і або нерухомість подорожчає, або ринок впаде. І тут ніякого позитиву економіці».

«Знову ж, як уряд збирається пояснити людині, що, не займаючись корупцією, вона не зможе купити собі житло? Житло не повинно бути розкішшю, оскільки це крайня необхідність. Якщо уряд не розуміє, що заробляючи 1200-1500 грн на місяць, людина не в змозі придбати житло без відповідних програм, дешевих кредитів та соціальної політики - так це шлях у нікуди», - підкреслив парламентарій.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300