Для виведення України з кризи має бути проведена стимулююча податкова політика. Про це заявив член президії політради Партії регіонів Олександр Вілкул.

Зокрема, це стосується зниження податків та створення прозорої податкової системи. «Для цього податок на прибуток повинен бути зменшений до 12,5%, ставка прибуткового податку знижена до 14%, а перевірки малого та середнього бізнесу повинні проходити не частіше ніж раз на 5 років», - сказав Вілкул, віце-прем'єр України 2012-2014 рр.

Він підкреслив, що будь-який підприємець повинен мати можливість заплатити податки в електронному вигляді, з планшета, через Інтернет. Це також передбачено в розробленій моделі Е-уряду.

«Така податкова політика - це реальна мотивація для розвитку бізнесу і залучення нових інвестицій», - сказав Вілкул.

Він підкреслив, що головне завдання нової бюджетної політики - це стимулювання регіонів на залучення інвестицій, створення нових робочих місць і підтримку бізнесу. У регіонах повинні залишатися: податок на прибуток, прибутковий податок, податки на землю і видобуток корисних копалин. Це дозволить вирішити стратегічні проблеми регіонів, у тому числі екологічні. А до державного бюджету повинні спрямовуватися ПДВ, акцизи і мито. Для підтримки дотаційних регіонів у Фонд вирівнювання повинні піти не більше 25% грошей, зароблених регіонами-донорами.

«Стимулювання розвитку бізнесу забезпечить зростання податкових надходжень. При цьому гроші повинні залишатися в регіонах. Досить ходити Києвом з простягнутою рукою! Наповнені місцеві бюджети - це нові школи, лікарні, дитячі садки, дороги. Це можливість регіонам розвиватися, виходячи з реальних потреб громад, а не на підставі формули Мінфіну», - сказав Вілкул.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281