Державне агентство з туризму та курортів рекомендує громадянам України утриматися від відпочинку в Криму у зв'язку з окупацією півострова військовослужбовцями Російської Федерації.

Про це на прес-конференції в Києві повідомив заступник глави відомства Андрій Шенін.

«Ми не можемо гарантувати безпеку українських туристів на цій території. Тому ми рекомендуємо нашим туристам відвідати інші курорти країни - Причорномор'я, Приазов'я та Карпатський регіон», - цитує Шеніна «УНІАН».

За його словами, всі готелі та санаторно-курортні заклади цих регіонів активно готуються до прийняття українських туристів.

Водночас Шенін зазначив, що минулого року в Криму відпочило 5,9 млн туристів, з яких 65% - українці і 25% - туристи з країн СНД.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% виборців півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим та Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

20 березня Держдума РФ ухвалила рішення про входження Криму до складу РФ. 21 березня аналогічне рішення ухвалила Рада Федерації Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

649