Пряме залізнично-поромне сполучення з Кримським півостровом буде введено до середини квітня. Таке доручення було дано за підсумками засідання уряду РФ, яке пройшло 31 березня в Сімферополі, повідомили в прес-службі російського кабінету міністрів.

Глава уряду Дмитро Медведєв доручив «Мінтрансу спільно з ВАТ «РЗ» та зацікавленими організаціями у двотижневий термін ввести пряме залізнично-поромне сполучення з Кримським півостровом».

Крім того, ФСТ, Мінтрансу, і ФАС у ці ж терміни доручено «забезпечити введення тарифного регулювання послуг Керченської поромної-залізничної переправи як суб'єкта природної монополії», передає «ИТАР-ТАСС».

Медведєв також доручив Мінтрансу і Мінекономрозвитку підготувати і подати в уряд пропозиції щодо «розвитку порту в місті Керчі як одного з ключових чорноморських портів Російської Федерації». Мінтрансу і Росавтодору необхідно забезпечити у 2014 році на території Кримського півострова проведення робіт щодо дорожнього будівництва, а також ремонту та утримання автомобільних доріг відповідно до федеральних нормативів.

Що стосується мосту через Керченську протоку, то, за словами Медведєва, цей «транспортних перехід обов'язково буде побудований», хоча його остаточний варіант ще не визначений.

«Зараз повинні бути проаналізовані всі варіанти - (чи буде це) сумісний залізничний і автомобільний міст, або окремі мости. Все це повинно бути опрацьовано, і ми визначимося щодо цього питання найближчим часом за підсумками вишукувальних робіт», - сказав глава уряду.

Разом з тим він повідомив, що вже «заплановане дворазове збільшення пропускної здатності Керченської поромно-залізничної переправи, що забезпечить незалежність перевезень на Кримський півострів».

Крім того, за даними глави уряду, через два-три місяці буде готова проектно-кошторисна документація щодо основних об'єктів дорожнього будівництва у Криму. Це, насамперед, ділянка траси Сімферополь-Алушта-Ялта, об'їзні дороги або так звані «входи» в Сімферополь і Севастополь. У двох нових суб'єктах РФ налічується 6 тис. км доріг, з яких дві третини - місцевого значення. «Очевидно, що ці автодороги потребують уваги і масштабних інвестицій», - сказав прем'єр.

За його словами, вже цього року розпочнуться роботи на ділянці Керч-Феодосія. "У повному обсязі буде забезпечено утримання і ремонт всієї дорожньої мережі за російськими нормативами»,- підсумував Медведєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

512