Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров закликає до деескалації риторики довкола військових навчань, які проводяться Росією у Ростовській області. Про це він заявив за підсумками зустрічі з казахстанським колегою Єрланом Ідрисовим.

«В останній телефонній розмові президента РФ Володимира Путіна з канцлером ФРН Ангелою Меркель наш президент проінформував, що на виконання своїх завдань у ході навчань, які проводилися в Ростовській області, один батальйон повернувся на місце своєї постійної дислокації, - сказав він. - В міру виконання завдань іншими учасниками навчань інші підрозділи також будуть повертатися в місця постійної дислокації».

«Звертаю увагу, що стосовно переміщення російських військ територією РФ жодних обмежень не існує. Наші західні партнери визнають, що в правовому сенсі тут ніяких проблем не виникає», - підкреслив він, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Я би не став цю тему роздувати, як це намагаються робити і нинішня українська влада, і її покровителі на Заході. Ми вважаємо, що якщо вводиться такий термін, як деескалація, не треба займатися нарощуванням риторики. Насамперед, необхідно деескалувати риторику, яка зараз зашкалює, переходить межі розумного і зайвий раз наводить на думку, що ті, хто цим займається, серйозно відірвалися від реальності», - додав міністр.

Нагадаємо, 31 березня президент РФ Володимир Путін у телефонній розмові поінформував канцлера Німеччини Ангелу Меркель про рішення щодо часткового відведення російських військ зі східного кордону України.

2 квітня начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Андрій Кучеренко заявив, що істотного відтоку російських військ від українсько-російського кордону не спостерігається.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311