Уряд очікує, що проект змін до Конституції з'явиться через два тижні. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час Десятої щорічної інвестиційної конференції, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Ми очікуємо, що проект змін до Конституції, яка має відновити баланс влади і відображати бачення кожного регіону України та кожного виборця, з'явиться через два тижні», - сказав він.

«Багато чого залежатиме від того, чи готові політичні сили до реальних політичних і економічних реформ», - підкреслив прем'єр.

За словами глави уряду, було нелегко отримати в парламенті 258 голосів за пакет з жорсткою економією: «Схожа ситуація з Конституцією».

Яценюк нагадав, що уряд України вже озвучив свою позицію щодо того, якої Конституції потребує країна. Він повідомив, що вчора зустрічався з головою Конституційної комісії: «Для того щоб показати, що українські політичні сили готові до політичних та економічних змін».

Як повідомляв ForUm, раніше Яценюк заявив, що остаточна редакція нової Конституції України буде затверджена у вересні 2014 року.

22 лютого народні депутати відновили дію Конституції 2004 року постановою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205