Міністри закордонних справ країн НАТО зустрінуться в Брюсселі для обговорення шляхів надання допомоги Україні. На дводенній зустрічі, за словами генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, «мова піде про розширення партнерства, активізацію політичного діалогу та всебічну підтримку реформ, у тому числі збройних сил країни".

Як повідомляє Російська служба« Бі-бі-сі», міністри мають намір зустрітися з нинішнім главою МЗС України Андрієм Дещицею, щоб обговорити плани реформи українських збройних сил. Також очікується, що на зустрічі відбудеться розмова про формальне припинення співпраці альянсу з Росією.

Крім того, НАТО має намір підтримати своїх союзників у Східній Європі. Зокрема, не виключено, що в країнах Балтії з'являться постійні військові бази альянсу. Пізніше цього року відбудуться повітряні навчання за участю військових Латвії, Литви та Естонії. Нагадаємо, наразі літаки НАТО здійснюють посилене патрулювання повітряного простору країн Балтії.

Нагадаємо, Україна продовжує переговори з країнами НАТО про допомогу українській армії. Також повідомлялося, що НАТО не визнає включення Криму до складу Росії.

Президент США Барак Обама заявив, що у Північноатлантичного альянсу немає планів щодо швидкого прийняття до своїх лав України і Грузії, і визнав, що причиною неподання Києвом заявки на вступ до НАТО є бажання не дратувати Росію.

Договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів підписаний 18 березня 2014 року в Кремлі.

У ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання Республіки Крим як суверенної і незалежної держави.

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту не визнавати незалежність Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

724