Заступник начальника Головного командного центру Збройних сил України Олександр Розмазнін підтвердив інформацію, поширену в ЗМІ, про зменшення на кордоні України та Російської Федерації кількості російських військових.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, він сказав на брифінгу у Кабміні.

«Зменшилася кількість військових, але цифра (10 тис.) є дуже приблизною», - сказав він.

При цьому замначальника пояснив, що цей факт може бути пов'язаний з тим, що Збройні сили Росії комплектуються військовими строкової служби

«Тому частини відведені для того, щоб звільнити деяку кількість строковиків і поміняти їх на інших. Радіти ми не будемо», - сказав він.

Нагадаємо, 24 березня секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій заявив, що Росія не відмовилася від плану нападу на територію України. За його словами, на кордонах України зосереджені майже 100 тисяч російських військ.

25 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров запевнив, що Росія не має наміру використовувати військову силу в східних та південних областях України.

У Москві відкидають звинувачення в існування військової загрози з боку Росії на адресу України і ставлять під сумнів ефективність заходів зі зміцнення довіри безпеки в рамках ОБСЄ.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329