Військовослужбовці внутрішніх військ Кримського територіального командування 28 березня здійснили передислокацію своїх сил на континентальну частину держави, повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю та ЗМІ внутрішніх військ МВС України.

Як наголошується в повідомленні, неподалік від кордону з Кримським півостровом у Херсонській області офіцерів, прапорщиків, сержантів та солдатів строкової служби зустрічали з почестями і військовим оркестром.

Воїнів вийшли зустріти жителі прилеглих районів Херсонської області та представники місцевих органів влади.

До військовослужбовців звернувся командувач внутрішніх військ МВС України генерал-лейтенант Степан Полторак, який подякував особовому складу за витримку, мужність, вірність військовій присязі й нагородив відзнаками МВС та внутрішніх військ.

Після завершення урочистостей військові правоохоронці роз'їхалися у різні куточки України. Тепер 1100 військовослужбовців продовжать проходження служби у військових частинах Національної гвардії України, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 24 березня виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 23 березня 2014 року «Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ та організацій Збройних сил України, інших військових формувань і правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в інші регіони України».

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) доручила Міністерству оборони провести передислокацію військових підрозділів, що перебувають у Криму.

4300 із 18800 військовослужбовців висловили бажання залишити Крим і продовжити службу в Збройних силах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

370