Заборгованість НАК «Нафтогаз України» перед російським газовим монополістом компанією «Газпром» за спожитий газ становить понад 1,7 млрд дол.

Про це повідомив журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан після засідання уряду. «Борг за газ - понад 1,7 млрд дол.», - сказав Продан.

Міністр нагадав, що обсяг запасів газу у сховищах становить 7 млрд кубометрів без урахування запасів «Чорноморнафтогазу», передає «УНІАН».

Також міністр повідомив, що наступного тижня глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв відвідає Москву для переговорів з керівництвом «Газпрому», на яких українська сторона має намір обговорити цінову політику на паливо, а також порушити питання про зміну вартості транзиту російського газу через територію України.

Нагадаємо, після приєднання Криму до Росії знижка на газ для України за базування Чорноморського флоту більше не може застосовуватися, заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

17 грудня 2013 року під час зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича та Володимира Путіна в Москві була досягнута домовленість, що Росія знизить ціну газу для України до 268,5 дол. за тисячу кубометрів з 400 дол. за тис. кубометрів (середньорічна ціна на російський газ у 2013 році).

1 березня офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов заявив, що прострочена заборгованість України за постачання російського газу становить 1,549 мільярда доларів і за такого рівня боргу й оплати країна може не зберегти чинну знижку на газ.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» станом на 24 лютого виплатила російському газовому монополістові компанії «Газпром» 1,68 млрд дол. з 3,3 млрд дол. боргу за газ.

20 березня 2014 року Держдума ухвалила федеральний конституційний закон про входження Криму до складу РФ й утворення в країні нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

901