Ухвалена парламентом антикризова програма уряду суттєво вдарить по соціально незахищених верствах населення. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив народний депутат від партії КПУ Петро Цибенко.

«Наші колеги три місяці розповідали, які вони інші, чесні, порядні, справедливі, як сповідують європейські цінності, а потім одним голосуванням усе перекреслили», - сказав він.

За словами Цибенка, щодо пенсійного забезпечення були ухвалені рішення, що позбавляють людей засобів до існування. «У 2013 році люди 11 місяців чекали надбавки до пенсій, а «чесні і справедливі» пішли ще далі - 12 місяців нічого не буде. І це за різкого зростання вартості тарифів ЖКГ», - сказав він.

Комуніст також розкритикував і «заморожування» зарплат, підкресливши, що згідно зі статистикою 2013 року, з 12-13 млн осіб, які офіційно працюють, 2 млн отримували менше, ніж мінімальна зарплата, а 3 млн - до 3 тис. грн. Він пояснив, що «хоч і офіційна мінімальна зарплата становить 1218 грн, є менше - ставка першого тарифного розряду - 852 грн.

«Те, що вчора сталося, треба називати не порятунком країни, а шоковою терапією для простих людей. Все принесено в жертву МВФ. За це заплатять не політики, а люди», - резюмував він.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

648