Слідчий суддя перевищив свої службові повноваження, застосувавши щодо Бакуліна неіснуючий запобіжний захід зразка радянського тоталітарного режиму. Про це заявив захисник Євгена Бакуліна Дмитро Бєляєв.

«Впродовж тижня Бакулін незаконно утримується під вартою у зв'язку із повідомленням про підозру неуповноваженою посадовою особою. Достовірно знаючи, що Бакулін є депутатом обласної ради, повідомлення про підозру Генеральним прокурором або його заступником не вручено», - зауважив Бєляєв.

Він акцентував, що під час обрання запобіжного заходу Євгену Бакуліну було грубо порушено його право на захист.

«Маючи, за законом не менше 3-х годин для підготовки до захисту при обранні запобіжного заходу, Бакуліну було надано всього 15 хвилин на вивчення матеріалів справи. І це 130 сторінок. Лише одне таке порушення за законом є безумовною підставою для відмови у задоволенні клопотання слідчого та звільнення затриманого», - сказав адвокат.

«Суд грубо проігнорував заяви Бакуліна та його захисників про порушення прав і після двох незаконних відводів, о 5 годині ранку неділі, ухвалив очевидно незаконне рішення», - зауважив Бєляєв.

«Всі ці порушення, як у сукупності, так і кожне з них окремо, є безумовною підставою для скасування очевидно незаконного рішення Печерського суду», - заявив адвокат.

Адвокат нагадав, що в п'ятницю, 28 березня, о 15:40 в Апеляційному суді міста Києва за адресою вул. Солом'янська, 2-а відбудеться розгляд апеляційної скарги на рішення Печерського районного суду м. Києва про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Євгена Бакуліна. Представляти інтереси Бакуліна будуть його захисники - адвокати Дмитро Бєляєв, Віктор Рукін та Олена Фролова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

467