Міліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на базу ресурсного забезпечення та проведення аварійно-рятувальних робіт Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Як повідомляє «УНІАН» з посиланням на облуправління МВС, співробітники управління боротьби з організованою злочинністю за гарячими слідами затримали організатора угруповання та активних його членів, які скоїли 24 березня збройний напад на базу.

У зловмисників вилучено карабін, викрадений у охоронця бази, а також рушницю, ніж, пістолети, набої, бінокль, маски, радіостанції, бронежилети та арбалет зі стрілами.

«Завдяки чіткому виконанню своїх посадових обов'язків вартового, який відкрив попереджувальний вогонь, злочинців вдалося зупинити. Намагаючись втекти, вони відстрілювалися», - повідомили в управлінні.

За фактом нападу розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

У понеділок, 24 березня, в селі Жеребковому Ананьївського району Одеської області група з понад 10 зловмисників напала на базу ресурсного забезпечення та аварійно-рятувальних робіт Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Невідомі були в камуфляжі, кілька людей у масках. Вони напали на вартового, відібрали у нього карабін і набої, другий вартовий зробив попереджувальні постріли в повітря, невідомі втекли.

Правоохоронцям, піднятим за тривогою, вдалося затримати трьох нападників.

За неофіційними даними, на зазначеній базі зберігається частина військового забезпечення, що залишилося після розформування військових частин Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

557