Соціальні виплати, які передбачаються за українським законодавством, діятимуть у Криму протягом перехідного періоду, при цьому зарплати бюджетникам, пенсії і допомоги будуть виплачуватися в рублях, виходячи з курсу на момент приєднання республіки до Росії (3,8 рубля за гривню), повідомив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

«Ми виходимо з того, що виплати заробітної плати бюджетникам, пенсій та допомог будуть здійснюватися за курсом рубля до гривні на дату приєднання, тобто на 18 березня поточного року», - сказав Медведєв на нараді щодо соціально-економічного розвитку Криму і Севастополя, повідомляє РІА «Новости».

При цьому він зазначив, що графік підвищення пенсій для жителів цих нових регіонів РФ до загальноросійського рівня повинен бути сформований таким чином, щоб не призвести до зростання інфляції.

За попередніми розрахунками, на пенсії жителям Криму до кінця року планується виділити близько 36 мільярдів рублів, зазначив прем'єр. «Ресурси для цього в бюджеті є. Вони заплановані», - вказав Медведєв.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр соціальної політики Людмила Денисова заявила, що Київ не може перерахувати пенсії і соціальні виплати мешканцям Криму з технічних причин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

584