Держкомтелерадіо має протистояти інформаційній війні, розв'язаній Росією проти України. Про це заявив віце-прем'єр міністр України Олександр Сич, представляючи колективу Держкомтелерадіо нового керівника відомства Олега Наливайка.

«Інформаційна складова національної безпеки України зруйнована вщент. Інформаційна війна Росії розпочалася з власного народу, а потім перемістилася на українське суспільство. Національний інформаційний щит зруйнований. І не треба нарікати на те, що частина українців свято вірить у те, що подає їм російська пропаганда. Ці люди просто не мали інформаційного контрпродукту», - заявив він.

Віце-прем'єр-міністр також наголосив, що в інтересах держави повинні сьогодні працювати ЗМІ всіх форм власності. «Український медіаресурс разом із армією має гарантувати безпеку держави», - сказав Сич.

Велика роль у становленні здорових моральних засад українського суспільства належить книзі. Тому питання розвитку вітчизняного книговидання і книгорозповсюдження, зазначив віце-прем'єр-міністр, залишається одним із найважливіших для уряду і держави.

Наливайко подякував урядові і парламенту за довіру. «Розумію, в складний час нам доведеться працювати. Але у нас є довіра медіаспільноти, громадськості. Сьогодні нас підтримують такі інститути громадянського суспільства, як НСЖУ, Медіапрофспілка, ГО «Стоп цензурі». Будемо працювати з ними в тісному контакті», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 березня Верховна Рада підтримала проект постанови про призначення Олега Наливайка главою Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

965