У Сумській області відновлено функціонування місцевих пунктів пропуску через українсько-російський кордон для жителів прикордонних регіонів.

Як повідомили в прес-службі Сумського прикордонного загону, сьогодні від Прикордонного управління Федеральної служби безпеки Російської Федерації по Білгородській і Воронезькій областях Сумський прикордонний загін отримав чергове повідомлення, в якому зазначено, що перетинання державного кордону жителями прикордонних регіонів (Сумської і Бєлгородської областей) у місцевих пунктах пропуску (місцях перетинання кордону) здійснюється згідно з раніше досягнутими домовленостями. Однак при цьому зазначено, що жителі перетинають державний кордон тільки в пішому порядку, а перетинання державного кордону транспортними засобами в наявних місцевих пунктах пропуску (місцях перетинання кордону) тимчасово зупинено, повідомляє «УНІАН».

«Станом на 21 березня 2014 року всі місцеві пункти пропуску (місця перетинання кордону) на ділянці відповідальності Сумського прикордонного загону функціонують відповідно до раніше встановленого режиму роботи», - зазначає прес-служба сумських прикордонників.

Як раніше повідомляв ForUm, 20 березня з 18.00 за київським часом російська сторона повідомила, що тимчасово призупиняє пропуск жителів прикордонних регіонів у місцевих пунктах пропуску. Обмеження введено в пунктах пропуску Харківської, Сумської та Луганської областей, які межують із Бєлгородською і Воронезькою областями. Виняток становили українські місцеві пункти пропуску «Журавлівка» та «Олександрівка» в Харківській області. У цих пунктах люди можуть перетинати кордон у пішому порядку, а в «Олександрівці» пропускатимуть і рейсові автобуси.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

769