Спостерігачі Організації з безпеки і співробітництва в Європі можуть бути спрямовані тільки на материкову частину України, про Крим не йдеться.

Про це заявив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров у Раді федерації РФ.

«Це стосується тільки України і не може стосуватися Криму», - заявив Лавров, повідомляє «УНІАН».

За його словами, РФ не може підтримати «розпливчасті» рішення, які даватиме секретаріат ОБСЄ щодо кількістю спостерігачів і районів їх розгортання.

«Вони хотіли спрямувати спостерігачів, насамперед, на південь і схід (України). Ми за, тому що там відбуваються провокації, що здійснюються бойовиками, яких засилають з інших регіонів України. Ми також переконані, що на заході та в Києві є на що подивитися і проаналізувати», - сказав Лавров і додав, що завдання місії - контроль за дотриманням прав людини та прав національних меншин.

«Ми наполягли на тому, що в проекті рішення, який зараз майже готовий до прийняття, чітко визначена гранична чисельність спостерігачів, які можуть бути спрямовані в Україну. І перераховані регіони, куди вони спрямовуватимуться. Це і Київ, і захід, і південний схід України. Звичайно, жодної згадки про Крим там немає і бути не може», - сказав Лавров.

За його словами, будь-які зміни цього мандата потребуватимуть нового рішення постійної ради ОБСЄ.

Він заявив, що якщо сторони підтвердять це розуміння, зафіксувавши на папері, то РФ готова голосувати за це рішення «хоч сьогодні».

Нагадаємо, 16 березня уряд України звернувся до Організації з безпеки і співробітництва в Європі про термінове спрямування в країну моніторингової місії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

666