ЄС підпише Угоди про асоціацію з Грузією та Молдовою в червні цього року - на кілька місяців раніше, ніж планувалося до цього.

Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель журналістам у п'ятницю вночі після робочої вечері лідерів 28 країн ЄС.

«Дуже важливо, що лідери Європейського Союзу вирішили, що підписання Угод про асоціацію з глибокими і всеохоплюючими зонами вільної торгівлі з Молдовою та Грузією відбудеться не пізніше червня цього року. Це було одностайне рішення всіх глав держав та урядів країн ЄС», - сказав Баррозу, повідомляє «УНІАН».

«Ми повинні зараз перекласти всі документи всіма мовами країн ЄС, але встигнемо, хоча це значна робота», - додав президент Єврокомісії.

Раніше ЄС планував підписати Угоди про асоціацію з Грузією та Молдовою до кінця серпня цього року, проте не відомо, чи вплинула на перенесення планів щодо підписання криза в Криму. Грузія і Молдова мають проблеми із сепаратистськими регіонами - Абхазією, Південною Осетією та Придністров'ям, які мають підтримку Росії.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що політична частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде підписана 21 березня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

674