Виконувач обов'язків генерального прокурора України Олег Махніцький назвав три основні пріоритети, на які орієнтовані на сьогодні органи прокуратури в ході реформування правоохоронної системи, повідомили Forum'у в прес-службі ГПУ.

В інтерв'ю журналу «Український тиждень» в.о. генпрокурора повідомив, що на порядку денному реформ винесено, насамперед, повне викорінення корупції в діяльності прокуратури, по-друге - високий професіоналізм її співробітників, по-третє - дотримання чіткої правової позиції прокурора в будь-якому кримінальному, цивільному або господарському процесі.

За словами Махніцького, прокурор має завжди залишатися однозначно на боці закону.

На переконання в.о. генпрокурора, будь-які дії (за мотивами доцільності і т. п.) повинні бути виключені. Керівник відомства підтвердив, що раніше прокурори нерідко виконували замовлення, в тому числі у рейдерських схемах щодо перерозподілу власності або майна, проте реорганізація правоохоронної системи «покладе край цьому ганебному явищу».

В.о. генпрокурора вважає, що потрібно об'єктивно переглянути всі кримінальні провадження, які викликають сумніви. За словами Махніцького, коли вина особи не буде остаточно доведена, має бути ухвалено рішення про виправдання цієї особи: через відмову від обвинувачень, припинення справи або виправдувальний вирок. На цій основі, на його думку, має стояти вся діяльність прокуратури.

Як запевнив Олег Махніцький, якщо прокурор дотримуватиметься позиції закону, прокуратура перестане бути каральним інструментом, як раніше,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

549