Командувач Військово-морських сил України контр-адмірал Сергій Гайдук сподівається на відновлення переговорів з керівництвом Чорноморського флоту РФ щодо недопущення ескалації конфлікту. Про це він заявив сьогодні на селекторній нараді.

«Командування Військово-морських сил України продовжує проводити переговорний процес. Станом на 17 березня російська сторона відмовила мені в переговорному процесі, але сьогодні я досяг домовленості, і о 18 годині проведу переговори із заступником міністра оборони Російської Федерації та із заступником головнокомандувача Військово-морського флоту Росії. Розглядатиметься ситуація, що склалася, та конкретні пропозиції щодо недопущення ескалації збройного конфлікту», - сказав Гайдук, повідомляє «УНІАН».

Він повідомив про попередню домовленість про відмову від застосування зброї між військовими формуваннями РФ та Збройних сил України.

«Обидві сторони погодилися, що незаконні збройні формування у вигляді сил «самооборони» та «національних гвардій» АРК є небезпечними як для української, так і для російської сторони, бо ними ніхто не керує і вони можуть спровокувати криваву ситуацію. Ми запропонували російській стороні, яка має більше контактів з цією третьою силою, щоб її роззброїли і відвели від військових частин», - сказав Гайдук.

Як повідомляв ForUm, раніше в.о. міністра оборони Ігор Тенюх заявив, що військові частини в Криму не блокуватимуться російською стороною до 21 березня, згідно із досягнутими домовленостями.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що збройні сили РФ не входили в Крим і Росія не перевищувала чисельність військ, що перебувають на базі - 25 тис. осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1245