Політичну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом підпише прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Підписання заплановане на 21 березня в Брюсселі під час позачергового саміту Україна-ЄС. З української сторони політичні положення угоди будуть підписані прем'єр-міністром Яценюком, сторону ЄС представлятиме керівництво інституцій Євросоюзу і глави урядів держав, які головують в ЄС. У політичну частину угоди увійдуть преамбула, два розділи і всі інституційні, загальні та прикінцеві положення», - сказав він.

За його словами, підписання політичної частини угоди буде дуже важливим для досягнення стабільності та збереження територіальної цілісності України. Терміни підписання інших розділів будуть визначені пізніше.

Перебийніс підкреслив, що це пов'язано з підготовкою імплементації цих положень з метою більш ретельної співпраці з ЄС, а також і для того, щоб Україна могла повноцінно співпрацювати з європейськими партнерами.

«Також не виключено, що окремі положення Угоди про асоціацію, які стосуються зони вільної торгівлі, будуть в односторонньому порядку введені для України вже найближчим часом», - підсумував Перебийніс.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що політична частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде підписана 21 березня 2014 року.

Європейська комісія ухвалила рішення тимчасово, до 1 листопада 2014 року, знизити мита на українські товари, що постачаються в країни ЄС.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

927