Білорусь готова докласти всіх можливих зусиль, щоб повернути відносини між Україною і Росією в нормальне русло. Про це заявив начальник Управління інформації - прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик, відповідаючи на прохання «БелаПАН» прокоментувати ситуацію в Україні і Криму.

«Готові докласти всіх можливих з нашого боку зусиль для того, щоб повернути відносини між Україною і Росією в нормальне русло. Ми завжди говорили про те, що потрібно знаходити варіанти для врегулювання питань дипломатичними засобами через діалог і не допускати силового протистояння з жодного боку», - підкреслив Мирончик, повідомляє «УНІАН».

Він також підтвердив колишню позицію Білорусі, територіальної цілісності України, яку раніше оголосив міністр закордонних справ Володимир Макей.

«Ви як і раніше можете використовувати в повному обсязі заяви, зроблені керівництвом Міністерства закордонних справ щодо української ситуації останнім часом. МЗС не дезавуює всі зроблені раніше висловлювання», - сказав Мирончик.

Як раніше повідомляв ForUm, союзники Росії по Митному союзу - Казахстан і Білорусь - виступають проти порушення територіальної цілісності України і закликають до мирного вирішення української кризи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

781