Ідея створення Національної гвардії, до якої увійшла «Самооборона Майдану», провалилася. Про це кореспонденту Forum'у заявив нардеп від фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль.

«Ідея завести їх у Нацгвардію провалилася. Дуже багато охочих стати керівниками Нацгвардії. Ось вони підбурюють людей, що гвардія повинна бути створена з представників Майдану, а сотники стати командирами полків», - сказав він.

За його словами, запис у Нацгвардію проходить бездумно, записують всіх, незалежно від того, що є чіткі обмеження, а саме вік до 30 років, проходження медкомісії, спецперевірки та навчання.

«Я вчора був на Майдані і сперечався до хрипоти. Підходжу, кажу, що хочу служити. Мені кажуть - давайте. Я кажу, подивіться на мене, який вік, невже не видно, що мені більше 30? Я підходжу або ви все це пишете для Фейсбуку Авакова?», - обурився нардеп.

Він також зазначив, що сьогодні «Самооборона» не має керівника. «Кожна сотня - сама собі начальник, хто захотів - пішов до парламенту, хто захотів - підвал захоплювати, хто захотів - забрав машини з Межигір'я. Ми цих людей залишили без керівника. Треба було Парубія залишити. Хтось мав цим керувати. У нас стільки зовнішніх ворогів... Ми створили внутрішній конфлікт, тому що залишили Майдан сам на сам з собою», - підсумував Москаль.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

454