Українські молоді науковці стурбовані скасуванням збільшення розміру премії Президента України й обмеженням грантів Кабміну. Про це в коментарі кореспондентові ForUm'у сказав голова Ради молодих учених Інституту прикладної математики і механіки НАН України Євген Севостьянов.

«Ніякої конкуренції серед учених це не додасть. Я вважаю, що подібні рішення анітрохи не поліпшать ситуацію у вітчизняній науці, а навіть навпаки - погіршать. Нічого крім стурбованості з цього приводу я не можу висловити», - сказав Севостьянов.

На його думку, такі зміни не принесуть поліпшень для українських молодих учених.

«Таким чином, нам зменшують і без того мізерну державну підтримку і якийсь стимул до дій, до того, щоб витрачати свої сили на дослідження і відкриття», - вважає він.

Нагадаємо, в розробленому Мінфіном Плані заходів та реалізації Програми діяльності Кабміну пропонується скасувати рішення щодо збільшення розміру премії Президента України для молодих учених, а також обмежити кількість грантів КМУ колективам молодих учених для проведення наукових досліджень та науково-технічних розробок за пріоритетним напрямами розвитку науки і техніки (не більше 10 грантів на загальну суму 1 млн грн).

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

796