У Державній Думі скасували рішення відправити делегацію депутатів до Криму на референдум - спостерігати за його ходом будуть ті парламентарії, хто вже перебуває в республіці.

«Як спостерігачі працюватимуть ті депутати, які вже у Криму - всього 20 осіб», - повідомив голова думського комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький.

Раніше передбачалося, що вранці у суботу в Крим вилетять представники всіх чотирьох думських фракцій та групою сенаторів, передає «Інтерфакс».

«Такий борт не летить», - сказала Тетяна Москалькова, заступник голови комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків з співвітчизниками ("Справедлива Росія"), пославшись на інформацію, отриману від керівництва Держдуми.

За її словами, ніяких роз'яснень у зв'язку з відміною вильоту дано не було.

У свою чергу, депутат Держдуми від КПРФ Олександр Ющенко також підтвердив, що він і його колеги по фракції не їдуть спостерігачами до Криму, хоч спочатку це планувалося. «Ми не їдемо. Функції спостерігачів виконуватимуть депутати, які вже нині в Сімферополі».

За даними Слуцького, від Ради Федерації спостерігати за виборами будуть 8 осіб на чолі з Валерієм Рязанським. Він уточнив, що сам має намір перебувати у день референдуму в Криму.

Таким чином, у день референдуму в Криму, як передбачається, перебуватиме 20 депутатів Держдуми РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1117