Всі податкові та митні відомства, а також Державне казначейство України на території Автономної Республіки Крим працюють у штатному режимі і планово перераховують кошти до державного бюджету, повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак.

«Станом на вчорашній вечір та на сьогоднішній ранок усі служби, дві податкові, дві митниці, наше казначейство працювали абсолютно в штатному режимі. Вчора тривало підняття податків нагору, тривало надання підтримки АРК (автономія може забезпечити себе не більше ніж на 50% фінансовими ресурсами), тому продовжилося надання допомоги щодо пенсій, щодо виплати заробітних плат, на сплату енергоносіїв. Тобто, все працювало в штатному режимі, але ситуація змінюється з кожним днем», - цитує Шлапака «Інтерфакс-Україна».

Разом із тим міністр відзначив наявність в АРК проблеми щодо невиконання планів стосовно збору платежів у держбюджет, «але таке невиконання планів є по всій Україні».

«Те, що вони не виконують план, як і не виконує план уся Україна, - це правда. Але все, що вони збирають, подають нагору. Орієнтовні цифри - це платежі від Севастополя (близько 20-25 млн грн на день), близько 60 млн грн на день - це також сплачує Крим», - сказав Шлапак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

650