Апеляційний суд Києва оголосив перерву до 28 квітня в розгляді апеляційної скарги на вирок екс-генералові міліції Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це журналістам після завершення судового засідання, яке проходило в закритому режимі, повідомила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

За її словами, оголошення перерви обумовлене необхідністю звернення до експертів щодо державної таємниці, щоб з'ясувати, які саме матеріали містять державну таємницю, і чи можна розглядати скаргу у відкритому режимі, повідомляє «УНІАН».

Теличенко пояснила, що таке рішення суд ухвалив за власною ініціативою.

Наступне судове засідання має розпочатися об 11.00.

Коментуючи хід судового засідання, Теличенко зазначила, що вважає рішення суду про оголошення перерви до 28 квітня зволіканням при розгляді апеляційної скарги.

Адвокат нагадала, що раніше при розгляді матеріалів справи в суді першої інстанції подавала аналогічне клопотання, але суд відмовився його задовольнити.

Нагадаємо, 29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Вирок Пукачу досі не набув чинності.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, згодом у лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

595