Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє про те, що ухвалення Верховною Радою Криму декларації про незалежність Автономної республіки та міста Севастополя погіршує становище різних сторін, які хочуть знайти вихід із ситуації. Про це Чубаров заявив журналістам у вівторок.

Загалом затверджену Радою автономії декларацію про незалежність Криму він розцінив негативно.

На думку Чубарова, ухвалення подібного роду документів до принципового вирішення кризи навколо і всередині Криму неприйнятно.

Також він підтвердив незмінність позиції Меджлісу бойкотувати 16 березня місцевий референдум про права Криму, незважаючи на ухвалення Верховною Радою автономії у вівторок важливої для кримських татар постанови про гарантії відновлення їхніх прав.

«Цей сигнал (рішення ВР Криму) не є предметом угод. Наша позиція щодо референдуму залишається - ми проти проведення референдуму, ми бойкотуємо референдум», - сказав Чубаров, повідомляють «Українські новини».

Глава меджлісу розцінив постанову кримського парламенту як сигнал сторонам, залученим у кримську кризу.

«Я виходжу з того, що цей сигнал буде почутий і в Києві, і в Москві, і у Вашингтоні, і багатьма міжнародними організаціями», - сказав глава меджлісу.

Також він висловив сподівання, що сторонам конфлікту вдасться стати до питання відведення російських військ на свої вихідні позиції.

Нагадаємо, 11 березня Верховна Рада Автономної республіки Крим ухвалила Декларацію про незалежність АРК та міста Севастополя, повідомляє прес-центр Верховної Ради.

6 березня Верховна Рада АРК перенесла референдум про статус Автономної республіки Крим з 30 на 16 березня й ухвалила рішення увійти до складу РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358