Британське видання The Independent заявляє, що має у розпорядженні результати звіту юридичної фірми Lawrence Graham щодо заощаджень Юлії Тимошенко та її родичів.

Згідно з документом, у 85 банках виявлені рахунки, що належать сім'ї екс-прем'єра і містять мільйони фунтів стерлінгів.

У минулому травні тодішній Міністр доходів і зборів Олександр Клименко доручив Lawrence Graham провести цю глобальну експертизу в рамках більш широкого дослідження. Його метою було відстежити активи, які колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко нібито привласнила собі, повідомляє «Gazeta.ua».

Тим не менш, представники Тимошенко непохитні у своїх твердженнях, що Юлія Володимирівна не брала участі в якій-небудь фінансовій діяльності з моменту приходу в політику на початку 1997 року.

«Це цілеспрямована брехня і неправда... Вона ніколи не володіла ні власністю, ні активами, ні рахунками в банках США, Великобританії або Швейцарії [з 1997 року]», - заявив адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко. Він додав: «Ми повністю чесні і відкриті для діалогу з кожним, хто захоче проінспектувати нас».

Власенко стверджує, що інформація, яка міститься у звіті, «була фальсифікована в рамках брудної великомасштабної пропагандистської війни» проти екс-прем'єра. «Це [дослідження] було проспонсоровано режимом Януковича з метою дискредитувати пані Тимошенко», - заявив він виданню The Independent.

Завданням Lawrence Graham було встановити долю вивезених з України коштів. Колишній уряд, серед іншого, звинувачував Тимошенко та ще одного колишнього прем'єр-міністра України - Павла Лазаренка – у вилученні з країни понад $200 млн.

У звіті Lawrence Graham стверджується, що в London bank, серед інших, зареєстрований рахунок на ім'я United Energy Systems, головою якого свого часу була Юлія Тимошенко. На ньому міститься £40 млн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1661