Верховна Рада вимагає від Росії вивести війська з Криму і просить країни - гаранти безпеки України забезпечити територіальну цілісність держави, передає кореспондент Forum'у.

Про це йдеться в постанові про звернення до держав - учасників Будапештського меморандуму, за яку проголосувало 263 народні депутати.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов зазначив, що згідно з документом, ВР звертається до Сполученого королівства Великобританії і Північної Ірландії, а також Сполучених Штатів Америки, як до країн - учасниць Меморандуму про безпеки у зв'язку з приєднанням України до договору про нерозповсюдження ядерної зброї з проханням виконати свої зобов'язання відповідно до його положень та вжити можливих дипломатичних, політичних, економічних і військових заходів для негайної зупинки агресії і збереження незалежності, суверенітету та наявних кордонів України.

«Верховна Рада України звертається до Російської Федерації відповідно до положення Меморандуму з вимогою негайного виведення військ з території України, припинення агресії проти Української держави й гарантування їй територіальної цілісності і незалежності», - сказано в тексті звернення.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246