З метою перевірки фактичного стану боєготовності та боєздатності Збройних сил України рішенням Верховного Головнокомандувача вони приведені у бойову готовність «Повна». Згідно з планом, військові частини і підрозділи вирушили на полігони для участі в навчаннях. Про це 9 березня заявив виконувач обов'язків Міністра оборони України Ігор Тенюх в ефірі програми «Підсумки тижня» на Першому національному каналі України, повідомляє прес-служба Міноборони.

«Зараз війська вчасно вийшли на полігони і розгорнулися для відпрацювання завдань. За підсумками перевірок буде оцінена готовність Збройних сил виконувати завдання за призначенням відповідно до Закону України «Про Збройні сили України» та Конституції України», - підкреслив Тенюх.

За словами виконувача обов'язків міністра, в державі не оголошена загальна мобілізація, але люди масово записуються добровольцями. «В останні дні ми спостерігаємо надзвичайно великі черги у військові комісаріати, люди готові захищати свою державу. У разі необхідності вони, звичайно, будуть затребувані, але я щиро сподіваюся, що до цього не дійде», - зазначив Тенюх.

Як наголосив виконувач обов'язків міністра оборони керівництво держави налаштоване вирішити ситуацію виключно мирним, дипломатичним шляхом.

«Зараз нас підтримує весь світ, і є надія на вирішення питання мирним шляхом уже найближчим часом», - підкреслив Тенюх.

Як раніше повідомляв ForUm, російськими військовими, агресивно налаштованими громадянами і представниками так званої «кримської самооборони» триває блокування військових частин Збройних сил України, які дислокуються на території АР Крим.

8 березня російські екстремісти скоїли напад на радіотехнічний пост «Севастополь», за допомогою якого відстежується надводна обстановка.

У ніч на суботу, 8 березня, російські військовослужбовці штурмом захопили відділ прикордонної служби «Щолкіне» і, погрожуючи, вигнали сім'ї прикордонників на вулицю.

9 березня російські військові в неділю захопили український аеродром у Новофедорівці (Сакський район, Крим).

За фактами диверсії і захоплення українських військових частин у Криму розпочато розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1038