В Автономній Республіці Крим є російські війська, оскільки там стоїть Чорноморський флот РФ і його охорона об'єктів посилена, заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

«Оскільки там стоїть російський флот, то так, там є наш флот відповідно до двосторонніх домовленостей, під це підведена міжнародна правова база», - сказав Пєсков в ефірі телеканалу «Росія 1», відповідаючи на запитання, чи є в Україні війська з Росії.

Пєсков додав, що охорона всіх об'єктів російської військової інфраструктури посилена.

Він нагадав, що президент отримав право парламенту на використання Збройних сил РФ в Україні. «Але президент РФ досі цим правом не скористався», - зазначив Пєсков.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня президент Росії Володимир Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

Російські військові продовжують спростовувати свою належність до РФ, вони маскуються, в тому числі, щоб представити себе підрозділами самооборони для місії ОБСЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

728