Світова громадськість не визнає результатів референдуму щодо виходу Автономної республіки Крим зі складу України, проведення якого заплановано на 16 березня.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

За словами прем'єра, у рішенні Ради Європейського Союзу чітко позначено, що так звані органи Верховної Ради АР Крим ухвалили неконституційні і незаконні рішення щодо референдуму.

«Будь-яке ваше рішення є завідомо незаконним, неконституційним і ніхто в цивілізованому світі його не визнає», - сказав Яценюк, звертаючись до «сепаратистів та інших зрадників Української держави».

Також глава уряду заявив, що позиція Євросоюзу щодо територіальної цілісності та суверенності України є чіткою і незмінною.

Як повідомляв ForUm, у четвер, 6 березня, Верховна Рада АРК звернулася до президента Російської Федерації і Державної Думи Федеральних Зборів РФ з пропозицією про початок процедури входження Криму до складу Російської Федерації як суб'єкта РФ.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що Верховна Рада ініціюватиме розпуск парламенту Автономної Республіки Крим.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

812