Сьогодні в рамках Програми гуманітарної евакуації постраждалих громадян у Чеську Республіку транспортували спецлітаком 11 громадян України, які були поранені під час акцій протесту в Києві, повідомили в Посольстві Чеської Республіки в Україні.

Ці постраждалі лікуватимуться в лікарнях Праги коштом Чехії, як і 27 українців, які були відправлені в Чеську Республіку минулого тижня, передає «УНІАН».

Програма MEDEVAC, переважно, призначена для тяжкохворих, які постраждали під час війни чи інших бойових дій, для яких неможливо забезпечити лікування в місцевих умовах. Програма пропонує технічні можливості та засоби для забезпечення лікування хворих і поранених у Чехії. Вона також гарантує забезпечення легального перебування осіб на території Чехії та відшкодування витрат на лікування і повернення на батьківщину.

Нагадаємо, 27 лютого два спеціальні військові літаки доставили до столиці Чехії Праги на лікування 27 українців, тяжкопоранених в сутичках у Києві.

Як раніше повідомляв ForUm, 30 листопада 2013 року по 6 березня в Україні загинуло і померло 100 учасників протистоянь у центрі Києва .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

686