Китайська влада підтримує територіальну цілісність України і сподіваються на врегулювання конфлікту між Україною та Росією без запровадження санкцій проти Російської Федерації.

Як повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ Польщі, про це міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив під час телефонної розмови з главою МЗС Польщі Радославом Сікорським.

«Обидва співрозмовники підкреслили, що стурбовані ситуацією в Україні. Глава МЗС Китаю запевнив, що Пекін виступає проти втручання у внутрішні справи будь-якої держави і підтримує територіальну цілісність та суверенність всіх держав, у тому числі України», - йдеться в повідомленні, повідомляє «УНІАН».

Китайський міністр подякував Сікорському за детальну інформацію про ситуацію в Україні і підкреслив роль Польщі в підписанні угоди від 21 лютого між українською владою та опозицією щодо врегулювання політичної кризи.

«Міністр Ван І висловив надію, що багатогранні зусилля Євросоюзу, зокрема Польщі, допоможуть досягти політичного порозуміння, яке дозволить уникнути погіршення ситуації в Україні, і необхідність запровадження санкцій не виникне», - йдеться в повідомленні польського МЗС.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

З 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові та державні об'єкти в Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

730