Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков прийняв рішення про проведення товариського матчу між національними збірними командами України та США, про скасування якого він заявив днем раніше, на прохання міністра молоді і спорту Дмитра Булатова. Про це він заявив прес-службі ФФУ.

Коньков повідомив, що думку про скасування матчу підтримали тренерський штаб і футболісти.

«В той час, коли на нашій землі фактично розгортаються бойові дії, ми, як громадяни, не маємо права грати у футбол. Ще й на чужій території. Ми повинні бути зі своїми сім'ями в Україні, з народом, який підтримує нас у кожному матчі. Одностайно пропозицію було підтримано», - сказав він.

Після цього президент ФФУ на одному з телеканалів оголосив про це рішення.

«Наступного дня мені подзвонив новообраний міністр молоді та спорту Дмитро Булатов, у нас була довга і плідна розмова. Він сказав, що, незважаючи на інтервенцію Росії, нам слід взяти участь в товариському матчі з кількох причин. Перша і головна причина - український народ - уболівальники, які протягом чотирьох останніх місяців не бачили гри улюбленої команди. Тому рішення про скасування матчу зі збірною США було скасовано, і сьогодні ми проведемо цей матч в обумовленому місці та в обумовлений час», - зазначив Коньков.

Президент ФФУ побажав гравцям показати «ту витримку, яку зараз демонструє весь український народ».

«Вірю в команду, у головного тренера та в перемогу. Впевнений, що незалежно від результату, хлопці подарують справжні емоції, завдяки яким люди трохи оговтаються від тих страшних подій, які ми разом пережили за останні декілька місяців», - резюмував він.

Нагадаємо, товариський матч між збірними України та США з футболу відбудеться на Кіпрі, а не в Харкові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2032