Другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма вкотре обговорив по телефону проблеми врегулювання ситуації довкола України з президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком, повідомляє прес-служба благодійної організації Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна».

Лідер сусідньої держави однозначно підтвердив позицію своєї країни: Білорусь висловлюється за територіальну цілісність України. Вирішення всіх складних внутрішньополітичних і міжнародних проблем необхідно знаходити тільки мирним шляхом. Лукашенко також повідомив, що подібну позицію він має намір висловити у середу під час тристоронньої зустрічі президентів Республіки Білорусь, Російської Федерації та Казахстану в Москві.

У свою чергу, Кучма подякував Лукашенку за його зважену позицію, наголосивши, що «ми не повинні допустити розвитку подій за іншим сценарієм».

Другий президент України також висловив свою точку зору щодо питань взаємовигідної співпраці між нашою країною та Білоруссю в усіх сферах, в першу чергу, економічній.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

При цьому з 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові та державні об'єкти в Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

627