Присутність російських військових на території України негативно позначається на економічній ситуації в нашій країні. Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що російська військова агресія на території України має як політичні, так і економічні наслідки.

«Невмотивована присутність російських військових на території України має надзвичайно негативний ефект, в першу чергу, на українську економіку. Саме тому ми ще раз закликаємо російське керівництво негайно вивести війська, виконувати двосторонні і багатосторонні угоди. Те, що сьогодні відбувається на території Криму, загрожує нетільки нацбезпеці України, а стало загрожувати цілому світу», - сказав Яценюк.

Він зазначив, що відповідальність за ці дії лежить виключно на Росії.

На його думку, ніяких підстав для військової агресії на території України у російського керівництва не було, немає і не буде. «Будь-які надумані приводи, у тому числі висловлені вчора російським керівництвом, не мають під собою ніякого підґрунтя», - підсумував Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.


При цьому з 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові та державні об'єкти в Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

429